Vďaka za šampóny

Kto z nás netúži po krásne hustých a zdravých vlasoch. Veď vlasy sú medziiným ukazovateľom nášho zdravia. Husté vlasy naznačujú silné obličky. V TČM sa povie, že vlasy sú nadbytkom krvi. Ak chceme mať krásne husté, zdravé a lesklé vlasy, potrebujeme mať vhodne zostavený jedálny lístok. Pokiaľ telo nemá dostatok výživných látok, pre vlasy neostáva. Avšak nestačí mať len husté vlasy, môže nás trápiť aj iný problém. Takto to bolo aj v mojom prípade.

Vlasy mám krásne husté a predsa ma niečo sužovalo. Začalo to potichu v „ puberte“ a postupom času sa to niekedy zhoršovalo a niekedy zlepšovalo. Spočiatku pomáhali špeciálne prípravky z drogérie, neskôr už len z lekárne. Čo ma trápilo? Moje krásne husté vlasy boli postihnuté lupinami, kvasinkou Pityrosporum ovale. Skúšala som každú radu, hľadala na internete, chodila do kožnej ambulancie a používala špeciálne šampóny. Jedného dňa sa môj problém vyhrotil. Lupiny sa mi rozmnožili tak, že tvorili celé mokvavé chrasty a hlava ma neznesiteľne svrbela. Na zhoršení zdravotného stavu som mala výrazný podiel. V dobrej viere som sa stravovala tzv. moderným zdravým spôsobom stravovania. Jedla som veľmi málo mäsa a keďže nás všade nabádajú, aby sme jedli dostatok bielkovín, nahrádzala som mäso tvrdými syrmi a jogurtmi. Teraz si myslím, že som ich množstvo preháňala. Jedla som celozrné pečivo a vyhýbala som sa tukom. Radu lekárov 5 kúskov ovocia a zeleniny som si vyložila tak, že 4 kúsky , keďže je oveľa chutnejšie, tvorilo ovocie. Na prvý pohľad si poviete, že však som jedla celkom vhodne. Každý sme iný a pre mňa tento spôsob stravovania nebol optimálny. Jedla som v nadbytku mliečne produkty, moje obličky a pečeň boli zaťažené a vytvorili sa dobré podmienky pre rast kvasiniek. Chvalabohu, do rúk sa mi dostali knihy o makrobiotickom spôsobe stravovania a pomohli mi pochopiť, ako si potrebujem nastaviť jedálny lístok. Teraz sú základom mojej stravy celozrné obilniny spolu so strukovinami, veľa zeleniny ( čím je chladnejšie, tak väčšia časť z nej je tepelne upravená). Ako zdroj vápnika a ostatných minerálnych látok konzumujem rôzne orechy a semená. Ovocia len trochu a podľa možnosti z môjho okolia. Trochu mäsa, v lete vo forme rýb.

K odstráneniu môjho problému nestačilo len zmeniť spôsob stravovania. Jedného dňa sa lupiny tak rozmnožili, že som musela navštíviť lekára a požiadať o pomoc. Lupiny boli v mokvavých chrastách a hlava ma neznesiteľne svrbela. Lekár mi predpísal špeciálny šampón a vodičku na pokožku vlasov obsahujúcu kortikoidy. Problém bol síce vyriešený, avšak za akú cenu. Bolo mi jasné, že dlhodobé, čo aj vonkajšie používanie kortikidov môjmu telu neprospeje. V tom čase som už mala dobré skúsenosti s prípravkami Energy a tak ma napadlo, že zavolám do klubu a poradím sa ako na môj problém. Dostala som radu, aby som vyskúšala striedavé použitie šampónov Protektin a Ruticelit. To som veru aj urobila. Len čo som použila prvý šampón, pocítila som výraznú úľavu. Odvtedy tieto šampóny striedam. Ako vyšla novinka šampónov Cytosan, bola som veľmi zvedavá ako sa bude páčiť mojim vlasom. Páčil sa im, po umytí šampónom Cytosan má človek pocit, že vlasová pokožka je dokonale vyčistená. Medzičasom sa moje vlasy spamätali natoľko, že pri umývaní môžem zvoliť taký postup, že najskôr vlasy umyjem ľubovoľným šampónom zo špiny. Dôkladne ich opláchnem a nanesiem niektorí z uvedených šampónov. Nechám pôsobiť asi 5 min a na konci nezabudnem použiť balzam. Na jednom, asi 2 cm kúsku kože, ešte žije moja kvasinka a tam niekedy cítim svrbenie kože. Na prípravku Drags Imun som si prečítala, že má široké spektrum účinku, a aj proti pliesňam. Napadlo ma, že na toto problémové miesto kvapnem zriedený Drags Imun. Pripravila som si riedenie 1 diel Drags Imunu a 4 diely prevarenej vody. Po použití som zistila, že môj nápad bol výborný. Svrbenie ustáva a problémové miesto je čoraz menšie. Nakoľko si moje vlasy farbím, veľmi oceňujem, že naše šampóny oveľa menej zmývajú farbu z vlasov ako protilupinové šampóny z drogérií a zafarbený vlas má tým väčšiu stabilitu farby.

Ďalší problém, s ktorým sa stretá veľa ľudí, je nadmerné padanie vlasov. Tvedy doporučujem vyskúšať šampón Droserin alebo Artrin. Suchým, lámavým a štiepiacim sa vlasom pomôže šampón Cytovital.

Som naozaj veľmi rada, že v ponuke našim prírodných produktov sú aj kozmetické výrobky. Vďaka prírodnému zloženiu pri každodennej starostlivosti o svoje telo tak máme možnosť svoje telá čistiť a nie zanášať chemickými látkami. Ktosi raz povedal, že chémie máme pre každého dosť. Bohužiaľ čoraz viac ľudí má osobnú skúsenosť aké problémy so sebou prináša nadmerné použitie chemických látok. Koľko je takých ľudí, ktorých ešte netrápil ekzém, rôzne vyrážky a začervenania pokožky?

Droserin

  • 200 ml
  • 10,50 €

Artrin

  • 200 ml
  • 10,50 €

Protektin

  • 200 ml
  • 10,50 €

Ruticelit

  • 200 ml
  • 10,50 €

CytosanŠampón Cytosan je prípravok s obsahom humínových látok určený na regeneráciu vlasovej pokožky a vlasov.

Použitie šampónu Cytosan

lupiny, ekzémy, seborea, lupienka alebo iné dermatitídy
podráždená pokožka
mastné a jemné vlasy
detoxikácia vlasovej pokožky a vlasov
spevnenie a výživa vlasov

  • 200 ml
  • 10,50 €

Cytovital

  • 200 ml
  • 10,50 €

Anna Svrčeková, Ružomberok 

2 Odpovedí

  1. lubka
    lubka 9. Jún 2014 na 11:25 | | Odpovedať

    Sampony su vyborne,rada ich uzivam,ako aj ine pripravky Energy.dakuje,ze su…:-) :-) :-)

  2. Anonym
    Anonym 9. Jún 2014 na 11:56 | | Odpovedať

    V Energy je kopec zaujímavých výrobkov a aj liečivých. Osobne používam mnohé produkty a môj zdravotný stav je vďaka aj týmto výrobkom veľmi dobrý. Dokonca ma to oslovilo tak, že som si urobila kurz merania Supertronicom, aby som ľuďom radila výrobky priamo na kožu.

Zanechať odpoveď

Current month ye@r day *