Orgánové hodiny, 2. časť, 15.-3. hodiny ráno

15-17 hod: Močový mechúr, MM:orgán hľadajúci cestu do nášho vnútra.

MM je sesterským orgánom obličiek. V tomto čase má MM najväčšiu aktivitu, je potrebné veľa piť a využiť možnosť na odplavenie škodlivých látok z nášho tela cez moč. Meridián MM je najdlhším meridiánom v našom tele a tak je spojený a ovplyvňuje všetky orgány nášho tela. Cez MM a obličky na nás pôsobia vonkajšie udalosti a podpisujú sa na zdraví MM a obličiek.

Čo sa deje: narastá energia, vhodný čas na tvorivosť

Bylinky: listy brezy pri zápaloch moč. Ciest, RENOL-bylinný komplex

17-19 hod: Obličky: orgán obáv, strachu a vzťahov.

Stoja za začiatkom aj koncom nášho života. K počatiu je potrebné aby obaja rodičia darovali časť svojej energie dieťaťu.

Úlohou obličiek je čistiť moč, ktorý odvádza do MM. K svojej činnosti potrebujú veľa kyslíka a tak sa v nich tvorí hormón erytropoetín riadiaci tvorbu červených krviniek.

Meridián obličiek začína uprostred chodidla a tak je dôležité dbať na primeranú teplotu chodidiel.

O poruche obličiek hovoria studené ale aj príliš teplé chodidlá ale aj ťažké nohy a kŕče v lýtkach.

V prípade chorôb, ktoré dlho prebiehajú, je obyčajne príčinou oslabená energia obličiek.

V obličkách sídlia zásoby našej energie.

Emócie: obličky sa starajú o naše prežitie a pri nebezpečenstve reagujeme pocitom strachu a vyberáme si či ideme utiecť alebo bojovať. Krátkodobý strach nám pomáha, pokiaľ sa však strach premení na chronický, začneme trpieť bolesťami chrbta, prechodnou stratou sluchu, nedoslýchavosťou, urol.problémami, astmou alebo alergiou a zníženou obranyschopnosťou. Ak máme dlhodobo zvýšený strach, napr. existenčný, zachváti nás panika.

Obličky sú spojené a regulujú naše duté orgány, z ktorých odvádzajú nadbytočnú vodu.

Zároveň naše orgány predýchavajú, nakoľko pľúca nasávajú vzduch vďaka sile obličiek.

Cez hospodárenie s minerálnymi látkami sa podieľajú na sile a hutnosti našich kostí, ktoré nám sprostredkúvajú pocit bezpečia.

Zmyslový orgán: ucho pracujúce aj v noci a chrániace nás až po náš posledný výdych

Hučanie v ušiach, ak sa podieľajú

1, obličky: ak si dáme prst do ucha a hučanie sa stratí

2, žlčník: hučanie sa zosilní

3, krčná chrbtica: hučanie ostane rovnaké

Zuby: obličky aj MM majú vzťah k horným aj dolným rezáko., P horný rezák 11 predstavuje mužský princíp, autoritu a L horný rezák prestavuje ženský princíp prijímania. Všetky ťažké udalosti nášho života nám sadajú na obličky a tým pádom poškodzujú naše zuby a poškodené neopravené zuby poškodzujú naše obličky. Obličky úzko spolupracujú aj s nadobličkami a cez hormóny riadia našu imunitu.

Čo sa deje v tele: začína klesať naša telesná výkonnosť. Ak v tomto čase jeme, preťažujeme hr. črevo, ktoré si roztiahneme.

Prospieva: v tomto čase potrebujeme podporiť obličky v ich vylučovacej funkcii a zabezpečiť im dostatok tekutín, ináč sa škodliviny ťažšie vylučujú. Obličky potrebujú na svoju činnosť pokoj. Mierne slaná chuť.

Bylinky: praslička-vďaka kremíku podporí kostru a jej štruktúru(nepiť dlhodobo), zlatobyl-pomáha nadväzovať a pestovať vzťahy. RENOL-bylinný prípravok posilňujúci obličky

19-21 hod: Perikard, osrdcovník, krvný obeh, orgán ochrany srdca

Po vyčistení krvi v obličkách sú živiny poslané do srdca a srdce rozvedie krv plnú živín do celého tela.

V tomto čase čase v našom tele prebieha čulá výstavba a prestavba našich buniek. K tomuto procesu je potrebné dostatok kyslíka a tak sa hodí malá prechádzka alebo sa aspoň nadýchať kyslíka z okna. 4

Žalúdok v tomto čase má pauzu a a tak jedlo čo teraz zjeme, nedokáže spracovať. Jedlo tak

v organizme hnije. A to mäso, syry alebo kvasí, ako ovocie, zelenina, sladké…takže potrava v tomto čase nás zaťaží a nie posilní. Naše porekadlo: „Raňajky zjedz celé, s obedom sa rozdeľ a večeru daj nepriateľovi“ hovorí o múdrosti našich predkov.

V tomto čase klesá TK a tep, hlavné orgány odpočívajú. Vhodný čas na dobré vstrebávanie sa antialergík a antiobiotík.

21-23 hod: Trojitý ohrievač, meridián zabezpečujúci rovnováhu medzi vonkajším a vnútorným svetom.

K tomuto meridiánu nie je pričlenený žiaden orgán. Je to časť tela starajúca sa o reguláciu v hornej, strednej a dolnej časti oblastí tela. Jeho úlohou je regulovať teplo medzi horným, stredným a dolným ohniskom. Je kľúčom pre správne fungovanie ostatných meridiánov. Harmonizuje vzťah medzi vonkajškom a vnútrom, medzi ty a ja. K tomu aby dobre fungoval, je potrebné aby sme boli k sebe úprimný a mali vzťah k sebe.

Prospieva: čas minimálnej funkcie sleziny a pankreasu: nejesť, nepiť! Vhodný čas na meditáciu a uvoľnenie

Bylinky: čakanka-pomáha sebauvedomeniu a vernosti sebe

23-1 hod: Žlčník, orgán rozhodnosti, cieľavedomosti a vernosti sebe

Žlčník s pečeňou tvorí spoločnú funkčnú jednotku. Žlč je väzká tekutina vyrábaná v pečeni. Prostredníctvom žlčovodov sa prepraví do žlčníka, kde sa skladuje. Slúži k tráveniu tukov a prepravuje aj škodliviny, ktoré detoxikuje pečeň. Zároveň riadi stolicu, takže ak žlč neprúdi, spôsobí to zápchu.

K dobre fungujúcemu žlčníku patria kvality rozhodnosti a cieľavedomosti. Poruchy činnosti žlčníka sa prejavujú ako bolesti ramien, šije, v premenlivej konzistencii stolice, hučaní v ušiach.

Žlčník plní rozhodnutia pečene a má úzky vzťah k slezine a pankreasu. V slezine sa odbúravajú staré erytrocyty a vytvára sa z nich žlč a ďalšie tráviace enzýmy. Ak žlč neprúdi ako má, prejaví sa to vo forme zápchy alebo vracajúcich sa žalúdočných problémoch. Pravidelnosť stolice sa dá dosiahnuť výberom vhodných potravín obsahujúcich vlákninu. Za zápchu môže aj taká vlastnosť, že v živote len zbierame a nič nechceme vyhodiť.

V živote sa mnohokrát potrebujeme rozhodovať, ak trpíme pochybnosťami o našom rozhodnutí, spôsobujeme si poruchy žlčníka.

Žlčník je aj zdrojom agresivity. Je dôležité či agresivita je za účelom osobnostného rozvoja a realizovania slobody. V tomto prípade je pestovanie pozitívnej agresivity nezastupiteľné. Ak na tomto nepracujeme, hromadí sa v nás „odpad“ čo sa v tele prejaví takými chorobami ako reuma, alergie, kožné problémy. Alergia je agresiou odvedenou zlým smerom, k sebe.

Zablokovaný žlčník sa v našom tele môže prejavovať bolesťami v šijovej a krčnej oblasti, sklonom hlavy doľava, bolesťou hlavy na ľavej strane hlavy a za ľavým okom. Za problémami so žlčníkom sa môžu skrývať aj bolesti ramien z kalcifikovaných ložísk a návaly závratí.

Žlčník má úzky vzťah ku štítnej žľazy, ktorej môže odovzdávať svoju záťaž a tým oslabuje štítnu žľazu. Emóciou žlčníka je hnev a keď ho neprejavíme, napadne štítnu žľazu.

Emócia: zlosť a hnev

Zmyslový orgán: ľavé oko, zvýšený očný tlak, suché a červené oči

Zuby: horné špičáky: 13 a 23

Čo sa v tele deje: v tele klesá energia, možnosť astmatických záchvatov. Telo sa regeneruje.

5

Pokiaľ v tomto čase nespíme, nasledujúce ráno nám chýba bdelosť, rozhodnosť, vyčerpanosť až depresia. V tele a aj v duši sa nám môžu usídliť „parazity“.

Pomáha: žlčník neznáša stres a tlak, potrebuje čas a pokoj

Bylinky: čakanka-privádza nás k terajšiemu okamžiku, palina-stimuluje tvorbu žlči a podporuje rozhodnosť, lastovičník-odstraňuje podráždenosť, artyčok-pomáha nájsť harmóniu.

1-3 hod: Pečeň, orgán premeny, obnovy a zmeny

Pečeň je najdôležitejším orgánom látkovej výmeny. Živiny sa po rozklade v žalúdku, slezine, žlčníku a v črevách privedú k pečeni, ktorá z nich vytvára potrebné substancie pre telo ako vitamíny, minerálne látky, cukor, bielkoviny, cholesterol a mnoho ďalšieho. To čo telo zaťažuje, ako lieky, látky z okolitého prostredia avšetko čo telo nepotrebuje, pečeň spracuje, detoxikuje a vylúči z tela prostredníctvom žlčníka. Problémy s pečeňou sa nám hlásia v noci 1-3 hod budením a 13-15 hod veľkou únavou.

Pečeň je generálom v našom tele riadiacim trvalý tok krvi, telesných štiav a zároveň regulujúcim emócie a pocity. Pečeň trpí ak má človek pocit emočného alebo psychického využívania.

V 3. roku života je normálnym vývojovým štádiom vývoja obdobie vzdoru. Dieťa si pomocou vzdoru uvedomuje svoje „ja“. Pokiaľ tomuto procesu bráni „autorita“, v dospelosti má takéto dieťa problém viesť nezávislý život a mať svoje vlastné pravidlá. Zároveň je dieťaťu potrebné určiť hranice, aby sa „ja“ správne vyvinulo. Iba skúsenosťou sa ja môže správne vyvinúť. Hranice dieťaťu dávajú štruktúru a tým pocit istoty a bezpečia. Pečeň má na starosti obranu vlastnej osobnosti. Ľudia čo nedokážu povedať nie preťažujú svoju pečeň, ktorá musí spracovať príliš veľa podnetov.

V rovine telesného metabolizmu sa pečeň neustále venuje premene látok. Toto platí aj v duševnej rovine. Zdravá pečeň nám dáva schopnosť meniť a prispôsobovať naše myšlienky a názory.

Emócie: návaly zlosti, hnevu

Hnev je úzko spojený so svalovou hmotou cez dynamický prejav boja. S poškodenou pečeňovou energiou úzko súvisia ochorenia svalov, šliach a kĺbov.. Patria tu aj znížený alebo zvýšený svalový tonus, svalové zášklby, svalové kŕče, ochrnutia, bolesti kolien, bolesti bedrového kĺbu, hypermobilné kĺby a reumatické ochorenia.

Ako sa postupne oslabuje funkčný okruh pečene, prichádzajú problémy s kolenami a bedrami, z toho vyplýva význam diet.

Pečeň spolupracuje s hypofízou a tak cez chýbajúce hormóny slabne potencia. U žien narušená pečeňová energia môže viesť k problémom s ženským cyklom ako opuch přs, nepravidelný a bolestivý menzes a endometrióza.

Pečeňová energia je stúpajúcou energiou a môže sa zhromažďovať v ramenách a hlave. Ak nás bolí ľavá strana ramien alebo hlavy, ide o zablokovaný žlčník. Pravá strana poukazuje na pečeň.

Boleťou pečene je únava v čase 13-15 hod, unavené oči, strata chuti k jedlu a stratená radosť zo života. Takisto nočné budenie sa v čase 1-3 hod hovorí o preťažení pečene.

Čo sa deje: klesá telesná výkonnosť, telo sa venuje detoxikácii a čisteniu.

Prospieva: pohár teplej vody s citrónom ráno a večer, vhodná nepreťažujúca strava vo vhodnom čase a primeraný pohyb.

Zmyslové orgány: pravé oko, všetky očné problémy ako zákaly, zápaly a suché oči

Zuby: Zuby: horné špičáky: 13 a 23, symbolizujú moc.

Bylinky: ostropestrec-pomáha vymedziť hranice, púpava-napomáha prispôsobivosti, REGALEN-bylinný komplex.

6

Jedna Odpoveď

  1. Lenka
    Lenka 18. Marec 2024 na 8:29 | | Odpovedať

    DOBRI DEN PROSIM VAS O VASU RADU MÔJMU BRATOVI HROZI SMRT DOKTORI MU NEDAVAJU SANCU VELA . JE DIJABETIK ODREZALI MU NOHU NA 3 KRAT ODCHADZAJU MU VŠETKY ORGANY V KRVI MA VODU APLNE PLUCA VODU MA TIES VRAJ MA V TELE VELKU INFEKCIU PROSIM JE NADEJ NA PREZITIE AKA LIECBA BY MOHLA POMOCT DAKUKUJEM ZA ODPOVEĎ

Zanechať odpoveď

Current month ye@r day *