Elektroakupunktúra podľa Volla – EAV alebo medicína budúcnosti

Veľa z Vás sa už v takejto situácii ocitlo. Máte zdravotné problémy, ktoré sú neurčité a Vy absolvujete rôznorodé vyšetrenia. Pošlú Vás k viacerým špecialistom, veľakrát čakáte na objednanie k lekárovi aj nejaký ten týždeň. Keď všetko absolvujete a chcete vedieť, kde je problém, nie vždy dostanete adekvátnu odpoveď.

Moderná medicína je výborná na riešenie akútnych chorôb a rovnako jej chirurgické odvetvia sú nenahraditeľné. Keď však ide o chronické ochorenie, jeho odstránenie alebo zmiernenie nie je vždy možné. Takéto zdravotné problémy je možné riešiť tzv. alternatívnou cestou. Existuje nebolestivý a rýchly spôsob ako zistiť, čo je príčinou vášho problému. S týmto spôsobom vyšetrenia zdravotného stavu by som Vás chcela oboznámiť.

EAV je moderná, veľmi presná diagnostická a liečebná metóda, ktorú asi pred 50 rokmi objavil praktický lekár z nemeckého Plöchingenu. Ide o vyšetrenie pomocou prístroja, ktorý meria elektrický potenciál v akupunktúrnych bodoch na ruke a nohách pomocou sondy. Tento postup umožňuje zmapovať stav všetkých orgánov a systémov v ľudskom tele.

Vďaka nemu terapeut môže premerať stav jednotlivých orgánov:

  • vegetatívneho nervového systému,
  • cievneho riečišťa,
  • žlčových ciest, a mnohé iné.

Elektroakupunktúra

Je to vďaka tomu, že jednotlivé orgány majú na povrchu ľudského tela akupunktúrne body, umožňujúce „ nazretie do vnútra tela“. Tieto body majú presne stanovenú hodnotu a pokiaľ orgán alebo systém má nejakú poruchu, prejaví sa to zmenou nameraných hodnôt. Táto zmena môže poukázať na zníženú funkciu až zápalový proces v meranom orgáne alebo systéme. Takto sa môžeme presvedčiť o stave celého organizmu. Vďaka tomu vyškolený terapeut určí, kde v tela sa porucha nachádza a v akom je štádiu. Metóda umožňuje objasniť aj nejasné diagnostické prípady, mnohokrát ešte pred vypuknutím choroby.

Vyšetrenie je síce časovo náročné, meranie a následná konzultácia trvá cca 1 hod. Je to hlavne pre to, že metóda zohľadňuje individuálny prístup ku klientovi a pre terapeuta je náročná na sústredenie. Výhody vyšetrenia sú jednoznačné, keďže je neinvazívne, nebolestivé a vhodné aj pre deti. Taktiež je možné rýchlo určiť akou chorobou a pre akú príčinu pacient trpí a nasmerovať pacienta, na to, čo môže urobiť pre nápravu zdravotného stavu. Je potrebné brať do úvahy aj nálezy klasickej medicíny a spojiť ich s výsledkami merania pre dobro pacienta. Toto si vyžaduje otvorenú myseľ a tvorivý prístup.

Metóda umožňuje aj individuálne testovanie vhodnosti liečiv z klasickej medicíny. Rovnako je možné s jej pomocou testovať vhodnosť potravín, ktoré sa chystáme konzumovať. Jej komplexný prístup k človeku umožňuje zistiť príčinu ochorenia aj tam, kde klasická medicína neraz zlyháva. Pomocou nej pochopíme, prečo človek napr. trpí tzv. únavovým syndrómom, kde je príčina poruchy imunity, pri vyšetrení pôvodu alergií…a hlavne pri všetkých chronických ochoreniach. Pochopenie príčiny ochorenia sa riadi princípmi tradičnej čínskej medicíny.

Súčasťou vyšetrenia je doporučenie vhodných prírodných produktov riešiacich daný zdravotný problém. Keď vyšetrenie prevádzam ja, súčasťou vyšetrenia je aj porada ohľadom vhodných stravovacích návykov napomáhajúcich k úprave zdravotného stavu a doporučenie vhodného režimu.

Jedna Odpoveď

  1. Hana Kuncová
    Hana Kuncová 26. August 2015 na 20:02 | | Odpovedať

    Dobrý večer,

    mala by som záujem o vyšetrenie supertronicom a zároveň sa poradiť o vhodnej liečbe. Mám dlhodobo zvýšenú hladinu cholesterolu a odmietam liečbu liekami.
    Vopred ďakujem ya odpoveď

Zanechať odpoveď

Current month ye@r day *