Redukcia váhy a detoxikácia s prípravkami Energy

Na to, aby sme mohli prežívať ľudský život, potrebujeme prostredníka. Týmto prostredníkom je naše ľudské telo. Vďaka nemu prežívame rôzne pocity, niektoré sú príjemné, iné už menej. Ale len vďaka telu môžeme skúsiť, čo je to vlastne byť človekom. Máme teda veľa dôvodov starať sa o svoje telo.

Súčastná moderná doba ponúka veľa výdobytkov a možností. Mnohé z nich sú pre náš život nenahraditeľné. Zároveň ale dochádza k tomu, že sme čoraz viac odtrhnutý od diania v prírode a zabúdame na mnohé zákonitosti.

Je otázne, nakoľko je nám toľko možností, ktoré sa nám ponúkajú, na osoh. Mnohokrát zabúdame, že telo bolo stvorené na pohyb. Vďaka pohybu si naši predkovia zabezpečovali potravu a príbytok. Dnešná doba, vďaka modernej technike, vyžaduje pohybu pramálo. Keď chceme, aby naše telo správne fungovalo, musíme ho vhodne pohybovo zaťažiť.

Aby naše telo mohlo žiť, potrebuje energiu. Zdrojom energie sú tuky, bielkoviny a cukry. K správnej funkcii tela zároveň potrebujeme vitamíny, minerálne látky, enzýmy a vlákninu, všetko vo vyváženom pomere. Je veľmi dôležité, z čoho energiu čerpáme. Ak svoje telo milujeme, ako zdroj energie si vyberáme potraviny, ktoré majú pri svojom spaľovaní málo odpadu. Pozrime sa, ako sa metabolizujú jednotlivé zdroje energie.

Tuky sú výborným zdrojom energie. Majú však jednu veľkú nevýhodu, je veľmi ľahké prekročiť doporučené množstvo. Vtedy sa tuky, hlavne živočíšneho pôvodu, stávajú nebezpečnými pre naše zdravie.

Bielkoviny sú veľmi zlým zdrojom energie. Ich metabolizmus, hlavne pokiaľ ide o živočíšne bielkoviny, je veľmi náročný. Pri ich spaľovaní vzniká mnoho toxických produktov zaťažujúcich hlavne obličky a pečeň.

Cukry sú dobrým a rýchlym zdrojom energie. My potrebujeme aby prísun glukózy do krvného riečišťa bol plynulý a pomalý. Takto sa chovajú zložené cukry, polysacharidy.

Čo je zaujímavé , pri ich metabolizme ako odpad vzniká kyslík, ktorý ľudské telo využije a CO2, ktorý vydýchame. Tu si uvedomme, aké dôležité je zhlboka dýchať. Zdrojom polysacharidov sú celozrné obilniny, zelenina a strukoviny. Keď jeme tieto potraviny ako prirodzené, bez veľkých technologických úprav, zabezpečíme si aj dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny. Takáto potrava zároveň obsahuje dostatok vhodných tukov a je aj zdrojom rastlinných bielkovín. Obohatíme ju ešte malým množstvom ovocia, orechov a olejnatých semien. Takáto strava by mala tvoriť základ nášho jedálnička.

Niekedy to mali ľudia jednoduché. Jedli to, čo práve príroda ponúkala. A ono je to tak, že to, čo sa prirodzene ponúka, je pre nás najvhodnejšie. Naši predkovia jedli cez leto to, čo dozrelo a v zime to, čo sa dalo skladovať. A ako je to teraz? Mnohokrát zabúdame, že z bohatej celoročnej ponuky si v zime potrebujeme vybrať jedlá, ktoré ohrejú a v lete ochladzujúce jedlá. Táto bohatá ponuka nás zvádza k tomu, aby sme nášmu telu dopriali. Bohužial, mnohokrát si doprajeme v množstve, ale nie v kvalite. A pritom, kvalitné pre telo je to, čo na prvý pohľad vyzerá ako nekvalitné. Nie sú to jemné koláčiky, ale celozrná múka, vločky a najkvalitnejšie sú celé zrná. Rovnako dôležité je aj to, či naše telo čistíme od odpadových produktov, ktoré sa dostávajú do tela spolu s potravou, dýchaním, používaním kozmetických prípravkov… Bežný človek v priemyselne vyspelých štátoch nosí v sebe 4 kg odpadu. Časť je uložená vo forme toxických látok, hlavne v tukovom tkanive. Ďalšia časť je vo forme hlienu, tento hlien blokuje prácu našich buniek a stáva sa živnou pôdou pre baktérie, vírusy, plesne… a stačí, že na nás niekto len kýchne a už sme nachladnutí. Dostatočná živná pôda vo forme hlienu umožní rozmnoženie patogénnych mikroorganizmov a už máme angínu cysty, zápal dutín… To, čo jeme, je veľmi dôležité. Rovnako dôležité je aj to, ako energeticky fungujú naše jednotlivé meridiány.

A tu sa ponúka možnosť, ako nášmu telu pomôcť prostredníctvom potravinových doplnkov f. Energy. Prípravky firmy Energy dokážu úžasnú vec: majú schopnosť regulovať dráhy jednotlivých meridiánov a energia tak môže volne prúdiť a vďaka tomu stratíme mnohokrát neovládateľnú chuť niečo zobkať (alebo skorigujú nechutenstvo) a zároveň dokážu naše telo detoxikovať.

Energia v našom tele beží po dráhach, ktorým hovoríme meridiány. Pokiaľ je v jednotlivých meridiánov energie málo, alebo je energia v nadbytku, naše telo začne trpieť. Objavujú sa boliestky, cítime únavu, objaví sa choroba alebo začneme priberať a nevieme prečo. Mnohokrát máme pocit akéhosi priotrávenia organizmu, skrátka potrebujeme detoxikovať telo. Mnohé prípravky dokážu nastoliť harmóniu v jednotlivých meridiánoch a tak nastoliť pomery, z ktorých profituje naše telo. Povieme si, čo dokáže Vironal, Gynex, Regalen a Korolen.

Vironal dokáže pôsobiť na dráhy meridiánu hrubého čreva, sleziny a pľúc. Narušená rovnováha v meridiáne hrubého čreva sa prejavuje nadmerným hladom. Narušená rovnováha v meridiáne sleziny sa prejavuje veľkým hladom, rýchlou konzumáciou jedla a veľkou chuťou na sladké. Pokiaľ je v meridiáne sleziny nadmerná energia, spôsobí to nárast váhy, stres a bulímiu. Vironal pôsobí aj na meridián pľúc. Pri nedostatku energii v tejto dráhe človek trpí depresiou, prehnanou citlivosťou a nedostatkom energie. Mnohokrát takúto situáciu kompenzujeme tým, že začneme nadmerne jesť.

Gynex pôsobí na žalúdočný meridián. Keď je v tomto meridiáne nedostatok energie, spôsobí to pomalé trávenie s chronickými zažívacími problémami, čo niekedy vedie až k anorexii. Nadbytok energie v tejto dráhe môže viesť k bulímii, ale tiež aj k anorexii a k prekysleniu organizmu.

Regalen pôsobí na meridián žlčníka a pečene. Pokiaľ je v meridiáne žlčníka nedostatok energie, vedie to k problémom s odbúravaním tukov, k hrubnutiu tukových zásob ale tiež je možné aj nechutenstvo. Môžu sa vyskytnúť problémy so stolicou či už vo forme hnačky alebo zápchy. Nedostatok energie v meridiáne pečene môže spôsobiť anorexiu. Nadbytok energie v tejto dráhe spôsobuje problémy s trávením a detoxikačnou funkciou pečene.

Korolen pôsobí na meridián tenkého čreva, v ktorom prebieha prijímanie živín. Nedostatok energie v tomto meridiáne spôsobuje nechutenstvo a nadbytok energie vedie k tráviacim ťažkostiam.

Keď sa pozrieme z tohto pohľadu na problém redukcie našej váhy, uvedomíme si, že za našimi problémami s váhou, sa môže skrývať energetická nerovnováha v jednotlivých meridiánoch, čo môže viesť jednak k spomalenému metabolizmu, ale aj k nechutenstvu. Pri nesprávnej funkcii meridiánov dvojice žlčník-pečeň neschopnosť tráviť tuky a ich nadmerné ukladanie sa na tele. Takisto disharmónia v jednotlivých meridiánoch môže spôsobiť to, že trpíme nechutenstvom alebo nadmernou chuťou. Každý z prípravkov zároveň obsahuje látky, ktoré naše telo čistia a tak jednotlivé dráhy zpriechodňujú.

Zanechať odpoveď

Current month ye@r day *