Pikantná cuketová omáčka

Suroviny: 2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety, asi 200 g tofu, 1 bobkový list, 5 hrebíčkov, 3 guličky nového korenia, štipka koriandru, 2 lyžica šťavy z čerstvého zázvoru, 1 lyžica sójovej omáčky Tamari alebo 2-3 lyžice sójovej omáčka Shoyu, 1 lyžica oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, na zahustenie kukuričný škrob.

Postup: do hrnca dáme olej, bobkový list, nové korenie, hrebíček, koriander a zľahka prehrejeme až pokiaľ koreniny nezačnú voňať. Vložíme nastrúhanú cuketu, podlejeme troškou vody, pridáme sojovú omáčku, na malá pásiky nakrájané tofu a dusíme pod pokrievkou asi 15 min. Vyberieme korenia a podusenú cuketu podľa potreby zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody. Omáčku dochutíme čerstvou zázvorovou šťavou a citrónom. Podávame napr, k uvareným krúpam. Tanier môžeme doplniť 2 lyžicami kvasenej zeleniny.

Zanechať odpoveď

Current month ye@r day *